Grønt Forlag - vi gjør verden grønnere - bok for bok

Grønt Forlag – vi gjør verden grønnere – bok for bok

Grønt Forlag i sosiale medier

Daglig leder og prosjektleder Gunnar Birkeland
Daglig leder og prosjektleder Gunnar Birkeland

Om Grønt Forlag

Grønt Forlag er et lite, uavhengig forlag som ligger på Tjelta, utenfor Stavanger. Forlaget ble startet i januar 2021 i forbindelse med utgivelsen “Fra liten til stor – alt om plantebasert ernæring” (utgis november 2021) skrevet av forfatterne Lars Thore Fadnes, Nina Cathrine Johansen og Cathrine Birkeland. Forlaget består av forfatterne og daglig leder Gunnar Birkeland. 

Vi gjør verden grønnere – bok for bok

Gunnar Birkeland, daglig leder Grønt Forlag

Daglig leder / prosjektleder Gunnar Birkeland

Gunnar er vårt ansikt utad og tar mer en gjerne en prat om dine idéer, manus eller forretningsplan. Kontaktinformasjon finner du her.

Faglig ansvar

Lars Thore Fadnes er lege, spesialist i allmennmedisin og professor ved Universitetet i Bergen. Fadnes har blant annet jobbet med forskning på kostholdsmønstre og hvordan det påvirker sykdom, i tillegg til arbeid som fastlege. Han har tatt doktorgrad med fokus på spedbarnsernæring. Lars sitter for tiden i Nasjonalt råd for ernæring og Norsk forening for allmennmedisins faggruppe for aktivitet og kosthold. Alle inntekter fra boken som tilfaller Lars T. Fadnes doneres til frivillige organisasjoner i Norge (UNICEF, NOAH og Framtiden i Våre Hender). Han får ingen inntekter fra boken eller forlaget.

Nina Cathrine Johansen har mastergrad i ernæring og videreutdanning innen plantebasert ernæring fra T.Colin Campbell Center for Nutrition Studies, Cornell University. Hun jobber til daglig med kostveiledning, er nestleder i PAN – Norge, og har tidligere skrevet boken Plantebasert kosthold sammen med Tanja Kalchenko og Mari Hult (2019).

Presseansvarlig / SoMe manager

Cathrine Birkeland har tre egne og to bonusbarn som spiser vegetarisk hjemme, og har i tillegg jobbet i barnehage i mange år. Hun vet hva som kreves av både foreldre og ansatte når det gjelder servering av plantebasert mat i skole og barnehage. Hun er en profilert plantebasert influencer som sammen med sin mann Gunnar Birkeland også driver Grønn Matportal, en blogg med flere tusen følgere.

Våre tjenester

Med vår brede kompetanse på plantebasert ernæring tilbyr Grønt Forlag deler av eller en komplett “fra-manus-til-ferdig-bok” leveranse for alle privatpersoner eller foretak som ønsker å gjøre verden grønnere – bok for bok. Vi mottar foreløpig ikke manus. Men kontakt oss gjerne dersom du går med en forfatterspire i magen eller har en forretningside. Vi tar gjerne et uforpliktende møte for å se om det kan være en match.

Kontakt oss

Telefon: (+47) 920 82 448

E-post: birkeland.g@gmail.com

Besøksadresse: Kjellehaugvegen 17, 4054 Tjelta

Postadresse: Kjellehaugvegen 17, 4054 Tjelta

Organisasjonsnummer: NO 926 407 988