Om forfatterene av boken Fra liten til stor

Boken er skrevet av lege og professor Lars Thore Fadnes, ernæringsrådgiver Nina Cathrine Johansen og spesialist på barnevennlige oppskrifter Cathrine Birkeland. Klikk på bilde/navn for å lese mer om oss…

Lars Thore Fadnes

er lege, spesialist i allmennmedisin og professor ved Universitetet i Bergen. Fadnes har jobbet med forskning på kostholdsmønstre og hvordan det påvirker sykdom, i tillegg til arbeid som fastlege. Han har tatt doktorgrad med fokus på spedbarnsernæring. Lars sitter for tiden i Nasjonalt råd for ernæring og Norsk forening for allmennmedisins faggruppe for aktivitet og kosthold.

Alle inntekter fra boken som tilfaller Lars T. Fadnes doneres til frivillige organisasjoner i Norge (NOAH og Framtiden i Våre Hender). Han får ingen inntekter fra boken eller forlaget.

Nina Cathrine Johansen

har mastergrad i ernæring og videreutdanning innen plantebasert ernæring fra T.Colin Campbell Center for Nutrition Studies, Cornell University. Hun jobber til daglig med kostveiledning, er nestleder i PAN – Norge. Nina har tidligere skrevet boken Plantebasert kosthold sammen med Tanja Kalchenko og Mari Hult (2019).

Cathrine Birkeland

har tre egne og to bonusbarn som spiser vegetarisk hjemme. Hun har jobbet i barnehage i mange år. Cathrine vet hva som kreves av både foreldre og ansatte når det gjelder servering av plantebasert mat i skole og barnehage. Hun er en profilert plantebasert influencer som sammen med sin mann Gunnar Birkeland også driver Grønn Matportal, en blogg med flere tusen følgere.